Cum se face? Cu o listă de ingrediente la îndemână, este atât de ușor să prepari trei mese delicioase diferite.
Fă-ți viața de zi cu zi mai ușoară și mai gustoasă cu Kikkoman!
Preparate pentru prânz cu somon și cartofi
Ingrediente
- 550 g file de somon
- 1 legătură de sparanghel verde
- 360 g cartofi fierți
- 4 felii de pâine cu maia
- 4 ouă
- 1 lămâie
- 1 lime
- 2 lingurițe piper
- 6 linguri ulei de măsline
- 4 linguri sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
- 2 linguri semințe de susan
- 80 g rucola
- 1 linguriță oțet de mere
- 1 linguriță miere
- 3 linguri pătrunjel
Pasul 1

Ingrediente:
- 250 g file de somon
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță piper
- 1 lingură pătrunjel tocat
- ½ lămâie
- ½ lime
- ½ legătură de sparanghel verde
- 1 lingură sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
Preparare: Unge fileul de somon cu 1 lingură de ulei de măsline, piper și pătrunjel tocat. Taie lămâia și lime-ul în felii subțiri și așază-le deasupra peștelui. Unge sparanghelul cu 1 lingură de ulei de măsline și sosul de soia Kikkoman cu conținut redus de sare. Coace sparanghelul împreună cu somonul la 180 °C timp de 20 de minute.
Pasul 2

Ingrediente:
- 300 g cartofi fierți
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură semințe de susan
Preparare: Taie cartofii fierți în sferturi. Prăjește-i în ulei de măsline până devin aurii și crocanți, apoi presară semințele de susan deasupra.
Pasul 3

Ingrediente:
- 40 g rucola
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
- 1 linguriță oțet de mere
- 1 linguriță miere
Preparare: Amestecă bine ingredientele pentru dressing și toarnă-le peste salata de rucola. Servește salata alături de somonul copt și cartofii prăjiți.
Pasul 1

Ingrediente:
- 150 g somon copt
- ½ lime (pentru suc)
- ½ lămâie (pentru suc)
- 1 lingură sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
- 1 lingură pătrunjel tocat
Preparare: Îndepărtează pielea de pe somon, sfărâmă-l cu o furculiță și amestecă-l cu sucul de lămâie și lime, sosul de soia Kikkoman cu conținut redus de sare și pătrunjelul tocat.
Pasul 2

Ingrediente:
- 4 felii de pâine cu maia
- 20 g rucola
Preparare: Întinde pasta de somon rezultată pe 2 felii de pâine și așază rucola deasupra. Acoperă cu celelalte 2 felii de pâine și servește.
Pasul 3

Ingrediente:
- ¼ legătură de sparanghel verde
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură semințe de susan
Preparare: Prăjește sparanghelul în ulei de măsline până devine fraged, apoi presară semințele de susan deasupra. Servește-l alături de sandvișuri.
Pasul 1

Ingrediente:
- 4 ouă
- 1 lingură sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
- 1 linguriță piper
- 60 g cartofi fierți
- ¼ legătură de sparanghel verde
- 150 g somon copt
Preparare: Bate ouăle cu o furculiță, împreună cu sosul de soia Kikkoman și piperul. Amestecă-le cu cartofii feliați, sparanghelul tăiat și somonul cubulețe.
Pasul 2

Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 20 g rucola
Preparare: Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Adaugă amestecul de ouă și celelalte ingrediente, apoi gătește-le cu capacul pus până când ouăle se încheagă. Decorează cu pătrunjel tocat și servește pe un pat de rucola.
Preparatele de prânz - Cartofi copți, ciabatta cu burrata, gnocchi
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1½ linguriță sare
- 8 lingurițe sos de soia Kikkoman
- 5 linguri ulei de măsline
- ½ linguriță piper
- 1½ lămâi
- 2 linguri frunze de cimbru
- 300 g iaurt grecesc
- 80 g brânză feta
- 3 căței de usturoi
- 2 ciabatta
- 2 linguri busuioc tocat
- 30 g frunze de spanac
- 2 lingurițe miere
- 1 ardei roșu
- 1 linguriță unt
- 200 g ciuperci
- 250 g burrata
- 200 g prosciutto crudo
- 80 g făină
- 1 ou
- 1 ceapă
- 200 g roșii cherry
- 50 ml smântână 30%
Pasul 1

Ingrediente:
- 600 g cartofi
- ½ linguriță sare
Preparare: Fierbe cartofii în coajă în apă cu sare. Scurge-i și lasă-i să se usuce. Așază cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și zdrobește-i ușor cu fundul unui borcan sau pahar.
Pasul 2

Ingrediente:
- 2 lingurițe sos de soia Kikkoman
- 3 linguri ulei de măsline
- ¼ linguriță piper
- ½ lămâie
- ½ lingură frunze de cimbru
Preparare: Rade coaja și stoarce sucul de la lămâie. Amestecă sosul de soia Kikkoman, uleiul de măsline, piperul, sucul de lămâie, coaja de lămâie și cimbrul într-un bol. Unge fiecare cartof cu acest amestec folosind o pensulă. Coace cartofii la 200 °C timp de aproximativ 30 de minute.
Pasul 3

Ingrediente:
- 150 g iaurt grecesc
- 1 linguriță sos de soia Kikkoman
- ½ lămâie
- 80 g brânză feta
- 1 cățel de usturoi
- ½ lingură frunze de cimbru
Preparare: Amestecă iaurtul cu sosul de soia Kikkoman, sucul de lămâie, brânza feta sfărâmată și usturoiul presat. Toarnă sosul peste cartofii copți. Presară cimbrul proaspăt și coaja de lămâie deasupra.
Pasul 1

Ingrediente:
- 2 ciabatte
- 150 g iaurt grecesc
- 1 cățel de usturoi
- 2 lingurițe sos de soia Kikkoman
- 1 lingură busuioc tocat
- 1 lingură frunze de cimbru
- 30 g frunze de spanac
- ½ lămâie
- 1 linguriță miere
Preparare: Taie ciabatta pe lungime în jumătate. Prăjește partea tăiată pe grătar. Amestecă iaurtul, usturoiul, sosul de soia Kikkoman, ierburile, sucul de lămâie și mierea până obții o pastă fină. Unge partea inferioară a ciabattei cu această pastă.
Pasul 2

Ingrediente:
- ½ ardei roșu
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță unt
- 100 g ciuperci
- 2 lingurițe sos de soia Kikkoman
- 1 linguriță miere
Preparare: Taie ardeiul roșu în fâșii late. Unge-le cu ulei de măsline și frige-le pe grătar. Lasă-le deoparte. Taie ciupercile în sferturi. Încălzește untul într-o tigaie, adaugă ciupercile și prăjește-le la foc mare timp de 2 minute. Adaugă sosul de soia Kikkoman și mierea, reduce focul și prăjește-le încă 1 minut până când ciupercile se caramelizează.
Pasul 3

Ingrediente:
- 125 g burrata
- 100 g prosciutto crudo
Preparare: Așază pe ciabatta unsă cu pasta de ierburi: ardeiul la grătar, burrata, prosciutto și ciupercile caramelizate. Acoperă cu cealaltă jumătate a chiflei și servește imediat.
Pasul 1

Ingrediente:
- 400 g cartofi
- 80 g făină
- 1 ou
- 1 linguriță sare
Preparare: Fierbe cartofii în coajă. După ce s-au răcit puțin, curăță-i și pasează-i folosind un zdrobitor de cartofi sau o mașină de tocat. Adaugă făina și oul pentru a forma aluatul de gnocchi. Împarte aluatul în două părți și rulează fiecare parte pe o suprafață înfăinată. Taie ruloul în bucăți de aproximativ 3 cm.
Fierbe gnocchi în apă cu sare până devin moi – aproximativ 3 minute după ce se ridică la suprafață.
Pasul 2

Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- ½ ardei roșu
- 100 g ciuperci
- 200 g roșii cherry
- 100 g prosciutto crudo
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță sos de soia Kikkoman
- 50 ml smântână pentru gătit
Preparare: Toacă ceapa și usturoiul. Taie ardeiul roșu și ciupercile în felii, iar roșiile cherry în jumătăți. Taie prosciutto în fâșii. Prăjește ceapa în ulei de măsline, apoi adaugă usturoiul și prăjește-l pentru jumătate de minut. Adaugă ardeiul roșu și ciupercile și prăjește timp de 3 minute. Adaugă prosciutto și prăjește încă 2 minute, apoi adaugă roșiile. Adaugă sosul de soia Kikkoman și smântâna.
Amestecă și lasă să fiarbă ușor timp de aproximativ 3 minute.
Pasul 3

Ingrediente:
- 125 g burrata
- 1 lingură busuioc tocat
- ¼ linguriță piper
Preparare: Adaugă gnocchi fierți, burrata și frunzele de busuioc în sos. Servește preparatul presărat cu piper proaspăt măcinat.
Bucură-te de un preparat delicios și aromat!
Pentru a economisi timp, poți folosi gnocchi gata preparați, disponibili în multe magazine, însă merită să îți acorzi timp pentru a-i pregăti singur.
Preparatele de prânz – omletă pufoasă, chifteluțe picante cu orez, bol de vită
Ingrediente
- 600 g carne de vită tocată
- 7 linguri ulei pentru prăjit
- 2 morcovi
- 5 căței de usturoi
- 3 cepe
- 7 ouă
- 40 g pesmet
- 10 linguri sos de soia Kikkoman
- 1½ linguriță piper
- 170 ml sos sriracha
- 2 linguri miere
- 1 linguriță ghimbir măcinat
- 500 g orez fiert
- 3 linguri ceapă verde (tocată)
- 1 lingură semințe de susan
- 1 ardei roșu
- 100 g maioneză
- 2 linguri suc de lămâie
- ½ castravete verde
- 1 lingură făină de grâu
Pasul 1

Ingrediente:
- 1 lingură ulei pentru prăjit
- 1 ceapă
- ½ morcov
- ½ ardei roșu
- ¼ linguriță piper
- 1 lingură sos de soia Kikkoman
- ½ lingură ceapă verde tocată
Preparare: Taie morcovul și ardeiul roșu în fâșii și toacă ceapa și ceapa verde. Prăjește ceapa în ulei până devine aurie, apoi adaugă morcovul și ardeiul roșu. Adaugă piperul și sosul de soia Kikkoman. La final, presară ceapa verde și lasă deoparte.
Pasul 2

Ingrediente:
- 4 eggs
- 1 tbsp Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
- ¼ tsp pepper
- 1 tbsp wheat flour
Preparare: Separate the egg whites from the yolks. Pour the whites into a large bowl and beat until stiff. Add the egg yolks mixed with Kikkoman Soy Sauce and pepper. Whisk at a low mixer speed. Sift in the flour and mix gently.
Pasul 3

Ingrediente:
- 1 lingură ulei pentru prăjit
Preparare: Încălzește uleiul într-o tigaie și întinde-l uniform. Toarnă jumătate din amestecul de omletă în tigaie. Prăjește la foc mic timp de 1-2 minute, apoi adaugă jumătate din legumele pregătite anterior deasupra. Acoperă tigaia cu un capac și prăjește omleta încă aproximativ 4 minute la foc mic. Scoate omleta din tigaie și repetă procesul pentru a doua omletă.
Pasul 4

Ingrediente:
- Sosul de maioneză cu sriracha din rețeta „Bol cu vită și legume”
- ½ lingură ceapă verde tocată
Preparare: Toacă ceapa verde. Împăturește omletele pe jumătate și așază-le în caserole. Servește-le alături de sosul de maioneză cu sriracha și presară ceapa verde deasupra.
Pasul 1

Ingrediente:
- 2 linguri ulei pentru prăjit
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- ½ linguriță ghimbir măcinat
- 200 g carne de vită tocată
- 2 linguri sos de soia Kikkoman
- 50 ml sos sriracha
Preparare: Toacă ceapa și usturoiul. Încălzește uleiul într-o tigaie și adaugă ceapa și usturoiul. Apoi adaugă ghimbirul și amestecă bine. Adaugă carnea tocată și prăjește-o până devine maronie. Amestecă sosul de soia Kikkoman cu sosul sriracha și toarnă amestecul peste carne. Prăjește totul împreună timp de 1 minut. Transferă amestecul într-un bol.
Pasul 2

Ingrediente:
- 2 linguri ulei pentru prăjit
- ½ ardei roșu
- ½ morcov
- 2 ouă
Preparare: Taie morcovul și ardeiul roșu în fâșii. Adaugă uleiul într-o tigaie și prăjește morcovul și ardeiul la foc mare timp de 2 minute. Pune legumele într-un bol lângă carne. Apoi, prăjește ouăle până când albușurile sunt făcute, iar gălbenușurile rămân moi.
Pasul 3

Ingrediente:
- 100 g maioneză
- 20 ml sos sriracha
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură sos de soia Kikkoman
- 200 g orez fiert
- ½ castravete verde
- 1 lingură ceapă verde
Preparare: Toacă ceapa verde și castravetele. Amestecă maioneza cu sosul sriracha, sucul de lămâie, usturoiul zdrobit și sosul de soia Kikkoman. Împarte orezul fiert în două boluri. Adaugă castravetele tocat și așază ouăle prăjite deasupra. Presară ceapa verde pe deasupra. Servește cu jumătate din sosul de maioneză și sriracha. Păstrează cealaltă jumătate pentru următoarea rețetă – omletă cu legume.
Pasul 1

Ingrediente:
- 400 g carne de vită tocată
- 1 lingură ulei pentru prăjit
- 1 morcov
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapă
Preparare: Pune carnea într-un bol. Curăță și rade morcovul, zdrobește usturoiul cu ajutorul unei prese și taie ceapa în cubulețe. Prăjește ceapa, morcovul și usturoiul în ulei. Adaugă legumele prăjite peste carnea de vită în bol.
Pasul 2

Ingrediente:
- 1 ou
- 40 g pesmet
- 2 linguri sos de soia Kikkoman
- 1 linguriță piper
Preparare: Adaugă oul, pesmetul, sosul de soia Kikkoman și piperul peste amestecul de carne și legume. Amestecă bine. Formează chifteluțe de mărimea unei nuci, așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 20 de minute la 190 °C.
Pasul 3

Ingrediente:
- 100 ml sos sriracha
- 3 linguri sos de soia Kikkoman
- 2 linguri miere
- ½ linguriță ghimbir măcinat
- 2 căței de usturoi
Preparare: Pune sosul sriracha, sosul de soia Kikkoman, mierea, ghimbirul măcinat și usturoiul zdrobit într-o cratiță. Fierbe amestecul timp de aproximativ 15 minute, până când sosul se îngroașă. Adaugă chifteluțele coapte în cratiță și amestecă bine pentru a le acoperi complet cu sos.
Pasul 4

Ingrediente:
- 300 g orez fiert
- 1 lingură ceapă verde tocată
- 1 lingură semințe de susan
Preparare: Toacă ceapa verde. Pune orezul în recipiente, aranjează chifteluțele deasupra și toarnă sosul rămas peste ele. Decorează cu ceapa verde și semințele de susan.
Preparatele de prânz – rulouri de vară cu creveți, supă de pește cu roșii, orez prăjit cu foi de orez
Ingrediente
- 4 frunze de salată
- 1 morcov
- 1 ardei galben
- ¼ varză roșie
- 350 g creveți
- 2 linguri unt
- 6 căței de usturoi
- ¾ ardei iute
- 5 linguri sos de soia Kikkoman
- 12 foi de orez
- 2 linguri unt de arahide
- 3 linguri ulei de susan prăjit Kikkoman
- ½ lime
- 1 lingură suc de lime
- 1½ lingură miere
- 4 linguri apă
- 500 g roșii pasate (suc de roșii strecurat)
- 1 l supă de legume
- 300 g file de cod
- 100 ml lapte de cocos
- 1 legătură pătrunjel sau coriandru
- 1 ceapă
- Semințe de susan pentru decor
- Ceapă verde pentru decor
Pasul 1

Ingrediente:
- 4 frunze de salată
- ½ morcov
- ¼ ardei galben
- ⅛ varză roșie
Preparare: Spală legumele și taie morcovul, ardeiul și varza în fâșii foarte subțiri.
Pasul 2

Ingrediente:
- 150 g creveți
- 1 lingură unt
- 1 cățel de usturoi
- ¼ ardei iute
- 1 lingură sos de soia Kikkoman
Preparare: Spală creveții. Topește untul într-o tigaie. Adaugă creveții și prăjește-i timp de 1 minut. Adaugă usturoiul zdrobit, ardeiul iute feliat și sosul de soia Kikkoman. Prăjește totul pentru încă 3-4 minute, apoi lasă amestecul să se răcească.
Pasul 3

Ingrediente:
- 4 foi de orez
Preparare: Umezește foile de orez în apă călduță. Așază legumele în mijlocul fiecărei foi și începe să rulezi. Înainte de a înfășura complet ruloul, adaugă creveții și apoi finalizează rularea.
Pasul 4

Ingrediente:
- 2 linguri unt de arahide
- 1 lingură ulei de susan prăjit Kikkoman
- 1 lingură sos de soia Kikkoman
- 1 lingură suc de lime
- 1 lingură miere
- 4 linguri apă
Preparare: Amestecă toate ingredientele într-un bol până obții un sos omogen. Servește rulourile de vară alături de sosul de arahide.
Pentru o versiune vegană, înlocuiește creveții cu tofu tăiat mărunt și prăjește-l înainte de a-l înfășura cu legumele.
Pasul 1

Ingrediente:
- 1 lingură unt
- 3 căței de usturoi
- ¼ ardei galben
- ½ ardei iute
Preparare: Topește untul într-o tigaie la foc mediu. Curăță usturoiul, ardeiul și ardeiul iute, apoi toacă-le mărunt. Adaugă legumele în tigaie și prăjește-le timp de 1 minut.
Pasul 2

Ingrediente:
- 500 g roșii pasate
- 1 lingură sos de soia Kikkoman
- 1 l supă de legume
Preparare: Încălzește supa de legume până devine fierbinte. Adaugă roșiile pasate, sosul de soia Kikkoman și supa fierbinte. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
Pasul 3

Ingrediente:
- 200 g creveți
- 300 g file de cod
- ½ lime
- 100 ml lapte de cocos
- 1 legătură pătrunjel sau coriandru
Preparare: Toacă pătrunjelul sau coriandrul. Clătește creveții și îndepărtează-le cozile. Taie fileul de cod în cuburi groase. Adaugă codul în supă și, după 5 minute, adaugă și creveții. Gătește pentru încă 5 minute. Asezonează supa cu sucul de lime și laptele de cocos. Servește cu pătrunjelul sau coriandrul tocat deasupra.
Poftă bună!
Pasul 1

Ingrediente:
- 8 foi de orez
- 1 lingură ulei de susan prăjit Kikkoman
Preparare: Înmoaie 4 foi de orez într-un bol cu apă caldă până devin moi. Scoate-le și așază-le pe o suprafață unsă cu ulei de susan Kikkoman, una peste alta. Apasă-le ușor pentru a se lipi între ele, apoi pune-le înapoi în bolul cu apă pentru încă 2 minute. Scoate-le și taie-le în fâșii de 1-2 cm lățime, folosind un cuțit uns cu ulei. Separă fâșiile manual, apoi transferă-le într-un bol uscat.
Repetă procesul cu celelalte 4 foi de orez.
Pasul 2

Ingrediente:
- 1 lingură ulei de susan prăjit Kikkoman
- ⅛ varză roșie
- ½ ardei galben
- ½ morcov
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri sos de soia Kikkoman
- ½ lingură miere
Preparare: Toacă varza, ardeiul, morcovul și ceapa, apoi prăjește-le într-o tigaie cu ulei de susan Kikkoman. Adaugă usturoiul tocat. Amestecă sosul de soia Kikkoman cu mierea și toarnă amestecul în tigaie. Amestecă legumele cu tăițeii din foi de orez și prăjește totul împreună până se combină bine.
Pasul 3

Ingrediente:
- 1 lingură semințe de susan
- 1 ceapă verde
Preparare: Toacă ceapa verde. Servește preparatul presărat cu ceapa verde tocată și semințele de susan.
Preparate de prânz cu brânză halloumi
Ingrediente
- 2 pite
- 600 g brânză halloumi
- 2 lingurițe cimbru
- 2 lingurițe oregano
- 4 linguri ulei de măsline
- 3 avocado
- 2 ardei verzi
- 2 castraveți lungi
- 70 g spanac proaspăt
- 5 linguri iaurt grecesc
- 6 linguri sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
- 2 linguri suc de lămâie
- 300 g orez basmati fiert
- ½ linguriță piper
Pasul 1

Ingrediente:
- 2 linguri iaurt grecesc
- 2 linguri sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 pite
Preparare: Amestecă ingredientele pentru sos și unge pita cu acest amestec.
Pasul 2

Ingrediente:
- 200 g halloumi
- ½ lingură cimbru
- ½ lingură oregano
- 1 lingură ulei de măsline
Preparare: Taie brânza halloumi în 2 jumătăți, unge-le cu ulei de măsline și presară-le cu cimbru și oregano. Prăjește-le pe ambele părți într-o tigaie grill până devin aurii.
Pasul 3

Ingrediente:
- 1 avocado
- ½ ardei verde
- ½ castravete lung
- 20 g spanac proaspăt
Preparare: Umple pitele cu spanac, legumele feliate (avocado, ardei verde, castravete) și halloumi la grătar.
Servește imediat pentru un prânz delicios și răcoritor!
Pasul 1

Ingrediente:
- 150 g orez basmati fiert
- 200 g halloumi
- 1 lingură ulei de măsline
Preparare: Pune orezul în caserole. Taie halloumi în cuburi și prăjește-l în ulei de măsline până devine auriu.
Pasul 2

Ingrediente:
- 1 avocado
- ½ ardei verde
- ½ castravete lung
Preparare: Taie avocado, ardeiul și castravetele în cuburi.
Pasul 3

Ingrediente:
- 30 g spanac proaspăt
Sos:
- 3 linguri iaurt grecesc
- 2 linguri sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
- ½ linguriță piper
- ½ lingură cimbru
- ½ lingură oregano
Preparare: Amestecă ingredientele pentru sos până devin omogene. Servește orezul și spanacul proaspăt cu cuburile de halloumi prăjite și legumele, alături de sosul preparat.
Pasul 1

Ingrediente:
- 150 g orez basmati fiert
- 2 linguri sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
- 1 lingură cimbru
- 1 lingură oregano
- 200 g halloumi
- 1 lingură ulei de măsline
Preparare: Amestecă orezul fiert cu sosul de soia Kikkoman și ierburile (cimbru și oregano). Pune orezul în caserole. Taie halloumi în cuburi și prăjește-l într-o tigaie grill până devine auriu.
Pasul 2

Ingrediente:
- 1 ardei verde
- 1 castravete lung
- 1 avocado
- 20 g spanac proaspăt
Preparare: Taie ardeiul în cuburi mari și feliază castravetele. Pune legumele și bucățile de halloumi pe scobitori, formând frigărui. Servește frigăruile alături de orezul aromat cu ierburi, spanacul proaspăt și feliile de avocado.
Preparate de prânz cu mei și legume la cuptor
Ingrediente
- 5 linguri sos de soia Kikkoman
- 4 morcovi
- 1 dovlecel
- 5 roșii
- 2 ardei roșii
- 1 ceapă mare
- 6 linguri ulei de măsline
- 7 linguri pătrunjel tocat
- 300 g mei fiert
- 1 l supă de legume
- 1 ou
- 1 linguriță piper
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 lingură suc de lime
- 1 lingură miere
- 3 linguri iaurt natural
Pasul 1

Ingrediente:
- 100 g mei fiert
- 2 linguri pătrunjel tocat
- ¼ dovlecel
- ¼ ceapă
- 1 lingură ulei de măsline
Preparare: Amestecă meiul fiert cu pătrunjelul tocat. Taie dovlecelul și ceapa felii, apoi prăjește-le în ulei de măsline până devin aurii.
Pasul 2

Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 roșie
- ½ ardei roșu
Preparare: Taie morcovul în fâșii, roșia în sferturi și ardeiul în cuburi. Așază toate ingredientele într-o caserolă.
Pasul 3

Ingrediente:
- 3 linguri iaurt natural
- 2 linguri sos de soia Kikkoman
- 1 lingură suc de lime
- 1 lingură miere
- 1 lingură pătrunjel tocat
Preparare: Amestecă ingredientele pentru sos și servește-l alături de celelalte ingrediente din caserolă.
Preparate de prânz cu linte roșie și legume
Ingrediente
- 200 g linte roșie fiartă
- 50 g linte roșie uscată
- 1 dovleac Hokkaido
- 3 ardei galbeni
- 6 roșii
- 6 linguri ulei de măsline
- 200 ml lapte de cocos
- 6 linguri sos de soia Kikkoman
- 1 linguriță piper
- 2 lingurițe ghimbir măcinat
- 2 lingurițe chimion măcinat
- 1 legătură coriandru proaspăt
- 1 linguriță oțet de mere
- 1 linguriță miere
Pasul 1

Ingrediente:
- 2 ardei galbeni
- 1 lingură ulei de măsline
Preparare: Taie ardeii galbeni pe lungime și îndepărtează semințele. Unge-i cu ulei de măsline și așază-i pe o tavă de copt.
Pasul 2

Ingrediente:
- 100 g linte roșie gătită
- 2 roșii
- 2 linguri coriandru proaspăt tocat
- 2 linguri sos de soia Kikkoman
- 1 linguriță ghimbir măcinat
- 1 linguriță chimion măcinat
Preparare: Amestecă lintea gătită cu roșiile tocate și coriandrul. Condimentează cu sosul de soia Kikkoman, ghimbirul și chimionul. Umple ardeii cu amestecul și coace-i la 190 °C timp de 20 de minute.
Preparate de prânz cu tofu și tăiței de orez
Ingrediente
- 6 linguri sos de soia Kikkoman
- 6 foi de orez
- 400 g tăiței de orez fierți
- 460 g tofu
- 2 ardei roșii
- 2 dovlecei
- 1 castravete lung
- 100 g varză roșie
- 100 g mazăre verde
- 5 linguri arahide tocate
- 6 linguri coriandru proaspăt
- 2 linguri ulei de susan prăjit Kikkoman
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură sirop de arțar
- 3 linguri suc de lime
- 2 linguri unt de arahide
- 500 g pastă de roșii
- 500 ml supă de legume
Pasul 1

Ingrediente:
- 6 foi de orez
- 100 g tofu
- ½ ardei roșu
- ½ castravete lung
- 40 g varză roșie
- ½ dovlecel
Preparare: Taie legumele și tofu în bastonașe si inmoaie foile de orez în apă.
Pasul 2

Ingrediente:
- 120 g tăiței de orez gătiți
- 20 g mazăre gătită
- 2 linguri de alune tocate
Preparare: Așază o porție de tăiței, tofu, legume tocate, mazărea gătită și alune pe o foaie de orez. Rulează cu grijă.
Pasul 2

Ingrediente:
- 2 linguri de sos de soia Kikkoman fermentat natural
- 1 lingură de ulei de susan prăjit Kikkoman
- 1 lingură de sirop de arțar
- 1 lingură de suc de lime
- 1 lingură de unt de arahide
- 2 linguri de coriandru proaspăt
Preparare: Amestecă ingredientele pentru sos și servește-le alături de rulourile de vară și coriandrul proaspăt.
Pasul 1

Ingrediente:
- 180 g tofu
- 1 lingură de ulei de susan prăjit Kikkoman
- 2 linguri de sos de soia Kikkoman fermentat natural
- 1 lingură de unt de arahide
- 2 linguri de suc de lime
- 1 lingură de alune tocate
Preparare: Amestecă sosul de soia Kikkoman cu untul de arahide și sucul de lime. Taie tofu în felii și prăjește-l în uleiul de susan Kikkoman. Adaugă amestecul de sos și prăjește încă un minut. Presară alunele deasupra.
Pasul 2

Ingrediente:
- ½ ardei roșu
- ½ castravete lung
- ½ dovlecel
- 40 g varză roșie
- 40 g mazăre gătită
- 200 g tăiței de orez gătiți
- 2 linguri de coriandru proaspăt
Preparare: Taie legumele felii și pune-le într-o caserolă împreună cu tofu, mazărea gătită, tăițeii și coriandrul.
Pasul 1

Ingrediente:
- 180 g tofu
- 1 ardei roșu
- 1 dovlecel
- 20 g varză roșie
- 40 g mazăre
- 2 linguri de ulei de măsline
- 500 g piure de roșii
- 500 ml supă de legume
Preparare: Taie tofu și legumele cuburi. Prăjește-le împreună cu mazărea în ulei de măsline. Adaugă piureul de roșii și supa de legume, apoi lasă să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute.
Pasul 2

Ingrediente:
- 2 linguri de sos de soia Kikkoman fermentat natural
- 80 g tăiței de orez gătiți
- 2 linguri de alune tocate
- 2 linguri de coriandru proaspăt
Preparare: Asezonează cu sosul de soia Kikkoman și servește supa alături de tăiței, alune și coriandru.
Preparate de prânz – Miso ramen în borcan, ramen cu legume prăjite, salată de pak choi.
Ingrediente
- 3 lingurițe pastă de miso
- 1 linguriță concentrat de supă de legume
- 1 linguriță sriracha
- 5 lingurițe sos de soia Kikkoman fermentat natural
- ½ linguriță ghimbir măcinat
- ½ linguriță pudră de chili
- 300 g pak choi
- 2 morcovi
- 100 g tofu
- 80 g semințe de edamame decojite
- 250 g tăiței ramen instant
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură unt de arahide
- 8 lingurițe ulei de susan prăjit Kikkoman
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 lingurițe zahăr
- 60 ml apă
- Ceapă verde pentru garnitură
- 1 castravete verde
- 1 linguriță oțet de orez
- 4 linguri alune
Pasul 1

Ingrediente:
- 1 linguriță pastă de miso
- 1 linguriță concentrat de supă de legume
- 2 lingurițe ulei de susan prăjit Kikkoman
- 1 linguriță sriracha
- 2 lingurițe sos de soia Kikkoman fermentat natural
- ¼ linguriță ghimbir măcinat
- ¼ linguriță pudră de chili
Preparare: Adaugă jumătate din cantitățile de pastă de miso, concentrat de supă de legume, ulei de susan Kikkoman, sos sriracha, sos de soia Kikkoman, ghimbir măcinat și pudră de chili în fiecare borcan.
Pasul 2

Ingrediente:
- 100 g pak choi
- ½ morcov
- 100 g tofu
- 50 g semințe de edamame decojite
- 100 g tăiței ramen instant
Preparare: Tocă mărunt pak choi, taie morcovul în bastonașe subțiri și tofu în cuburi. Pune legumele tocate și tofu în borcane. Adaugă edamame și tăițeii.
Toarnă apă fierbinte peste ingrediente, așteaptă 5 minute, amestecă, apoi servește.
Când cumperi tăiței instant, asigură-te că îi alegi pe cei care nu necesită fierbere; este suficient să îi înmoi în apă fierbinte timp de 5 minute.
Pasul 1

Ingrediente:
- 150 g tăiței ramen instant
- 100 g pak choi
- 1 ceapă
- ½ morcov
- 30 g semințe de edamame decojite
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță ulei de susan prăjit Kikkoman
Preparare: Gătește tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Tocă mărunt legumele și prăjește-le în uleiul de susan Kikkoman timp de 2 minute, amestecând frecvent.
Pasul 2

Ingrediente:
- 1 lingură unt de arahide
- 1 linguriță ulei de susan prăjit Kikkoman
- 2 lingurițe sos de soia Kikkoman fermentat natural
- 1 linguriță pastă de miso
- ¼ linguriță pudră de chili
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 linguriță zahăr
- 60 ml apă
Preparare: Amestecă toate ingredientele într-un bol. Adaugă-le în tigaia cu legumele, adaugă tăițeii fierți și amestecă bine.
Pasul 3

Ingrediente:
- 1 ceapă verde
- 2 linguri de alune
Preparare: Toacă alunele și ceapa verde. Pune tăițeii în recipiente și presară deasupra ceapa verde și alunele.
Pasul 1

Ingrediente:
- 100 g pak choi
- 1 morcov
- 1 castravete verde
Preparare: Toacă pak choi, rade morcovul și feliază castravetele.
Pasul 2

Ingrediente:
- 1 lingură suc de lămâie
- 4 lingurițe ulei de susan prăjit Kikkoman
- 1 linguriță sos de soia Kikkoman fermentat natural
- 1 linguriță oțet de orez
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță pastă de miso
- 1 cățel de usturoi
- ¼ linguriță ghimbir măcinat
- 2 linguri de alune
Preparare: Amestecă sucul de lămâie, uleiul de susan Kikkoman, sosul de soia Kikkoman, oțetul de orez, zahărul, pasta de miso, usturoiul zdrobit și ghimbirul măcinat într-un bol.
Prăjește alunele într-o tigaie uscată.
Pasul 3

Ingrediente:
- 1 ceapă verde
Preparare: Toacă ceapa verde. Amestecă legumele cu sosul pregătit și presară deasupra alunele prăjite și ceapa verde.
Amestecă salata cu dressingul cu 15 minute înainte de servire.
Preparatele vegane pentru prânz - vafe de dovleac, curry de conopidă, tortilla cu conopidă
Ingrediente
- 320 g iaurt vegan natural
- 120 ml lapte vegetal
- 60 g piure de dovleac
- 1 morcov
- 250 g făină de grâu
- 1 linguriță praf de copt
- 6,5 linguri sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
- 100 g tempeh
- 100 g ciuperci
- 1 lingură sriracha
- 1 lingură zahăr brun
- 2 căței de usturoi
- 150 g spanac
- 1 ceapă
- 1 linguriță pastă de curry
- 4 roșii
- 400 g conopidă
- 250 ml lapte de cocos
- 40 g caju
- 100 g orez
- 1 legătură de coriandru
- 1 linguriță boia afumată
- ½ linguriță piper
- 180 ml apă
- 120 ml sos Kikkoman Teriyaki
- 1 salată
- 2 tortillas
Pasul 1

Ingrediente:
- 3 roșii
- 1 lingură ulei de susan
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță pastă de curry
- 50 g spanac
- 120 ml apă
- 1 lingură sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
Preparare: Opărește și decojește roșiile, apoi taie-le cubulețe. Toacă ceapa și prăjește-o în uleiul de susan Kikkoman. Adaugă usturoiul și pasta de curry, apoi amestecă bine. Adaugă spanacul, roșiile, apa și sosul de soia Kikkoman cu conținut redus de sare și amestecă din nou.
Pasul 2

Ingrediente:
- 200 g conopidă
- 250 ml lapte de cocos
Preparare: Taie conopida în buchețele. Adaugă conopida și laptele de cocos în sos. Acoperă și gătește timp de 10 minute.
Pasul 3

Ingrediente:
- 40 g caju
- 100 g orez
- 1 legătură coriandru
Preparare: Prăjește nucile caju într-o tigaie uscată. Fierbe orezul, apoi împarte-l în porții. Toarnă sosul de curry peste orez și presară nucile caju prăjite și coriandrul proaspăt tocat deasupra.
Servește și bucură-te de acest preparat delicios!
Pentru un preparat mai picant, poți folosi mai multă pastă de curry sau să condimentezi cu un praf de ardei iute.
Pasul 1

Ingrediente:
- 320 g iaurt vegan natural
- 120 ml lapte vegetal
- 60 g piure de dovleac
- 1 morcov
- 150 g făină de grâu
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
Preparare: Rade morcovul. Amestecă iaurtul cu laptele vegetal, piureul de dovleac, morcovul ras, făina, praful de copt și sosul de soia Kikkoman cu conținut redus de sare. Coace 2 sau 4 vafe din acest amestec, în funcție de dimensiunea aparatului de vafe (dacă este mai mare, vei obține 2 vafe din aceste ingrediente).
Pasul 2

Ingrediente:
- 100 g tempeh
- 100 g ciuperci
- 3 linguri sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
- 1 lingură sos sriracha
- 1½ lingură ulei de susan
- 1 lingură zahăr brun
Preparare: Taie tempehul în cuburi și ciupercile în sferturi. Amestecă sosul de soia Kikkoman cu conținut redus de sare, sosul sriracha, 1 lingură de ulei de susan Kikkoman și zahărul brun într-un bol. Marinează tempehul în acest amestec timp de 15 minute. Toarnă restul de ½ lingură de ulei de susan Kikkoman într-o tigaie. Adaugă ciupercile și prăjește-le timp de 1 minut. Adaugă tempehul împreună cu marinada și prăjește totul timp de 3 minute.
Pasul 3

Ingrediente:
- ½ lingură ulei de susan
- 1 cățel de usturoi
- 100 g spanac
- ½ lingură sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
Preparare: Toacă usturoiul și prăjește-l împreună cu spanacul în uleiul de susan Kikkoman. Adaugă sosul de soia Kikkoman cu conținut redus de sare și amestecă bine.
Pasul 4

Preparare: Așază ciupercile, tempehul și spanacul peste vafele gătite. Servește imediat pentru a te bucura de un prânz delicios și sănătos!
De asemenea, poți folosi tofu cremos în loc de tempeh. Aceasta va oferi o textură mai fină și un gust delicat, perfect pentru a complementa vafele și legumele.
Pasul 1

Ingrediente:
- 200 g conopidă
- 100 g făină de grâu
- 1 linguriță boia afumată
- ½ linguriță piper
- 1 lingură sos de soia Kikkoman cu conținut redus de sare
- 60 ml apă
- 1 lingură ulei de susan prăjit Kikkoman
Preparare: Taie conopida în buchețele. Amestecă făina, boiaua afumată, piperul, sosul de soia Kikkoman, apa și uleiul de susan Kikkoman până obții un aluat omogen. Înmoaie fiecare buchețel de conopidă în acest aluat și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le la 220 °C timp de 20 de minute.
Pasul 2

Ingrediente:
- 120 ml sos Kikkoman Teriyaki cu usturoi prăjit
- 1 salată romană
- 1 roșie
- 2 tortillas
Preparare: Scufundă buchețelele de conopidă coapte în sosul Kikkoman Teriyaki cu usturoi prăjit și pune-le din nou pe tavă. Coace-le pentru încă 5 minute. Împarte salata romană în frunze și taie roșia în felii. Întinde restul de sos Kikkoman Teriyaki cu usturoi prăjit pe tortillas, adaugă frunzele de salată, conopida și roșiile, apoi rulează tortillas.
Servește-le imediat pentru un prânz gustos!
Poți îmbogăți tortilla adăugând legume suplimentare, cum ar fi ceapă roșie, ardei sau castravete proaspăt. Aceste ingrediente vor adăuga un plus de prospețime și textură preparatului.

English