


Wok sau tigaie. Cu carne, pește sau tofu. Orez sau tăiței. Pentru tine sau pentru întreaga familie. Dar întotdeauna cu Sos de Soia Kikkoman. Și întotdeauna delicios!
Kikkoman este unic.
Așa cum ești și tu.
Fiecare are propriul stil de gătit — fie că ești aventuros sau tradițional, organizat sau haotic. Tu decizi ce și cum gătești! Fidel motto-ului: „Mâncarea ta. Stilul tău.” Dar, indiferent de tipul de bucătar care ești, Kikkoman îți face viața mai ușoară! Asta pentru că acest sos de soia atât de iubit adaugă o notă specială oricărui fel de mâncare prin gustul său unic umami. De aceea, Kikkoman este alegerea numărul 1 în materie de sos de soia pentru atât de mulți oameni din întreaga lume.












Indiferent de stilul tău de gătit, un wok este perfect pentru a-ți pune creativitatea în practică în bucătărie! Mai ales dacă ai rețetele potrivite. Nu ai un wok? Atunci participă la concurs!
Spune-ne mai jos care este stilul tău de gătit: haos, organizat, creativ sau cel care te definește.
Poți câștiga unul dintre cele 4 premii: un Wok Jobin 33 cm / 5.6 L, un set japonez cu 4 boluri și linguri asortate, un kit cu 2 seturi de bețișoare japoneze și 3 prosoape decorative tenugui sau un set cu produse Kikkoman. Ești pregătit să aduci un strop din stilul de viață japonez în bucătăria ta?
Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți.
Până atunci, încearcă delicioasele noastre rețete pentru wok!









Ești deja fan al gătitului în wok sau ești complet nou? Noi suntem cu siguranță fani! Gătitul cu wok-ul este distractiv, ușor și incredibil de versatil. Îl poți folosi pentru prăjire rapidă, gătit la abur sau înăbușire, fie pentru preparate vegetariene, fie cu carne și pește. Secretul constă în pregătirea ingredientelor și respectarea ordinii corecte a pașilor. Ai doar o tigaie? Nicio problemă – multe preparate pentru wok pot fi gătite și în ea. Principala diferență constă în forma rotunjită a wok-ului, care schimbă modul în care se distribuie căldura. Încearcă! Cu Kikkoman și ideile noastre de rețete, sigur va fi delicios.














Gătitul în wok nu este singurul lucru strâns legat de istoria bogată și aromele Asiei – același lucru este valabil și pentru Sosul de Soia Kikkoman. Calitatea și gustul său sunt apreciate în întreaga lume. Sunt necesare doar câteva ingrediente și un proces special de fermentare pentru a crea acest adevărat ingredient universal. Un singur sos pentru toate ideile tale culinare!


Stir-fry de tofu și ciuperci cu tăiței udon
Un preparat cu ciuperci în stil fusion, care combină influențe europene cu tehnici de preparare asiatice. Tăițeii japonezi udon completează acest preparat vegetarian complet. Deși orice tip de ciuperci este potrivit, o combinație între varietăți asiatice și europene este ideală.
Ingrediente
Tofu:
- 150 g tofu
- 70 ml Sos de Soia Kikkoman Natural Fermentat
- 1 linguriță miere
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 80 ml vin de orez
- 1 rămurică de cimbru proaspăt
Ciuperci:
- 150 g ciuperci pleurotus
- 150 g ciuperci champignon
- 150 g ciuperci sălbatice
- 150 g ciuperci asiatice
- 3 căței de usturoi
- 1 tijă de praz (doar partea albă)
- 1 mână de baby spanac
- 400 g tăiței udon
- 100 ml Sos de Soia Kikkoman Natural Fermentat
- 1-2 rămurici de cimbru proaspăt (opțional)
- Ulei pentru prăjit (de exemplu, ulei de rapiță)
Pasul 1
Tăiați tofu-ul în cuburi și puneți-l într-un bol. Adăugați Sosul de Soia Kikkoman, mierea, usturoiul, vinul de orez și cimbrul. Amestecați bine toate ingredientele.
Pasul 2
Tăiați ciupercile în bucăți egale. Tocati fin usturoiul și feliați prazul.
Pași pentru pregătirea la wok și tigaie:
Pasul 3
Încălziți puțin ulei de gătit în tigaie. Scurgeți tofu-ul de marinadă și prăjiți-l în tigaie până devine auriu. Păstrați marinada. Scoateți tofu-ul din tigaie.
Pasul 4
Încălziți din nou tigaia și prăjiți rapid ciupercile la foc mare timp de 1-2 minute, până încep să se rumenească. Adăugați usturoiul și prazul și prăjiți timp de aproximativ 1 minut. Adăugați spanacul și tofu-ul, apoi prăjiți-le împreună timp de încă 1 minut. Adăugați tăițeii udon, Sosul de Soia Kikkoman și ierburile, apoi amestecați bine. Adăugați marinada rămasă de la tofu și prăjiți totul timp de aproximativ 1 minut.
Pasul 5
Serviți preparatul pe farfurii.


Stir-fry de pui cu ardei, ananas și chilli
Bucurați-vă de echilibrul perfect între dulce și acru cu acest stir-fry rapid și ușor de pui cu ananas, îmbogățit cu un strop picant de chilli.
Ingrediente
Marinadă:
- 300 g piept de pui (sau pulpe de pui fără os)
- 80 ml Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
- 1 linguriță zahăr brun
- ⅓ linguriță chimion măcinat
- 2 cm ghimbir proaspăt
- 1 lingură suc de lime
Legume:
- 1 ceapă
- 2 cm ghimbir proaspăt
- 1 ardei chilli
- Aproximativ 100 g ananas proaspăt, curățat
- ¼ ardei verde
- ¼ ardei roșu
- ¼ ardei galben
- 1 morcov mic
- ½ legătură coriandru proaspăt
- 50 ml Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
- 1 linguriță zahăr brun
- Ulei pentru gătit (de exemplu, ulei de rapiță)
Garnish:
- 1 lime (tăiat în felii)
Pasul 1
Tăiați puiul în cuburi. Adăugați Sosul de Soia Kikkoman, zahărul, chimionul măcinat, ghimbirul ras și sucul de lime. Amestecați bine și lăsați la marinat aproximativ 30 de minute.
Pasul 2
Tăiați ceapa în felii subțiri. Tocati fin sau răzuiți ghimbirul. Tăiați ardeiul chilli. Tăiați ananasul în cuburi mari, ardeii în cuburi sau forme de diamant, iar morcovul în semilune. Tocati coriandrul.
Pași de pregătire pentru wok și tigaie:
Pasul 3
Încălziți puțin ulei de gătit în tigaie. Adăugați puiul și gătiți la foc mare până începe să se rumenească. Adăugați ceapa, morcovul, ghimbirul, ananasul și ardeiul chilli, apoi prăjiți rapid (stir-fry) timp de aproximativ 1 minut. Adăugați zahărul brun și așteptați să se caramelizeze. Adăugați ardeii și amestecați totul. Prăjiți rapid timp de 1-2 minute. În final, adăugați Sosul de Soia Kikkoman și gătiți până când lichidul în exces se evaporă.
Pasul 4
Serviți cu coriandrul proaspăt și lime.


Stir-fry de rață crocantă și legume în sos de prune și soia
Descoperiți combinația bogată de condimente chinezești și sos de prune în acest stir-fry de rață în stil chinezesc – perfect atât cu tăiței, cât și cu orez.
Ingrediente
Rață:
- 2 pulpe de rață
- 150 ml Sos de Soia Kikkoman Natural Fermentat
- 300 ml apă
- 1 linguriță de condimente chinezești (sau condimente întregi precum scorțișoară, anason stelat, coriandru etc.)
- 3 căței de usturoi
- Aproximativ 3 cm ghimbir proaspăt
Stir-fry:
- 1 ceapă roșie
- 3 căței de usturoi
- Aproximativ 3 cm ghimbir proaspăt
- 1 ardei chilli
- 1 pak choi
- 1 prună (opțional)
- 100 g ciuperci shiitake (sau pleurotus)
- ½ legătură de ceapă verde sau arpagic gros
- 100 ml Sos de Soia Kikkoman Natural Fermentat
- 1 mână de mazăre dulce (sugar snap peas)
- 3-4 linguri de sos de prune chinezesc
- 50 g bambus conservat (opțional)
- Ulei pentru gătit (de exemplu, ulei de rapiță)
- 300 g tăiței de orez, gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj
Pasul 1
Puneți pulpele de rață într-o cratiță. Adăugați Sosul de Soia Kikkoman, apa și condimentele. Tăiați usturoiul și ghimbirul felii și adăugați-le în lichid. Aduceți la fierbere, apoi acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 45 de minute sau până când pulpele de rață sunt fragede.
Pasul 2
Tăiați ceapa în fâșii. Tocati usturoiul. Tocati fin sau răzuiți ghimbirul. Tăiați ardeiul chilli. Tăiați pak choi în fâșii și pruna în cuburi. Tăiați ciupercile shiitake în bucăți mici. Tocati ceapa verde. Scoateți carnea de rață gătită de pe oase și tăiați-o în bucăți mici.
Pași de pregătire pentru wok și tigaie:
Pasul 3
Încălziți puțin ulei de gătit în tigaie. Adăugați bucățile de rață și prăjiți-le scurt. Adăugați ceapa, usturoiul, ardeiul chilli și ghimbirul și prăjiți timp de aproximativ 1 minut. Adăugați pak choi, ciupercile, mazărea dulce și (opțional) bambusul conservat. Prăjiți rapid (stir-fry) timp de aproximativ un minut. După un timp, adăugați sosul de prune, Sosul de Soia Kikkoman și pruna tăiată cuburi. Prăjiți rapid, apoi adăugați ceapa verde tocată.
Pasul 4
Serviți cu tăițeii de orez gătiți.


Stir-fry de scoici cu conopidă și mazăre
Un preparat fusion care combină garniturile clasice pentru scoici cu o notă asiatică. Un stir-fry delicat și inedit, care se potrivește de minune și cu alte fructe de mare.
Ingrediente
Ingrediente:
- 200 g scoici, doar carnea
- ¼ linguriță pudră de curry galben
- 80-100 ml Sos de Soia Kikkoman Natural Fermentat
- 250 g conopidă
- ½ legătură ceapă verde
- 1 tijă de țelină
- Ulei pentru gătit (de exemplu, ulei de rapiță)
- 1 lingură Ulei de Susan Prăjit Kikkoman
- 150 g mazăre verde congelată
- 50 g mazăre dulce (sugar snap peas)
- 1 linguriță coajă de lămâie rasă
- ½ legătură mentă, tocată
- 1 lingură suc de lămâie
- ½ ardei chilli, tocat (opțional)
Garnish:
- 1 mână de vlăstari de mazăre (opțional)
- 1 lămâie, tăiată pe jumătate (opțional)
Pasul 1
Tăiați scoicile în sferturi. Condimentați-le cu un praf de pudră de curry galben și stropiți-le cu aproximativ 30 ml Sos de Soia Kikkoman.
Pasul 2
Tăiați conopida în buchețele. Tocati fin partea albă a cepei verzi și tăiați partea verde în bucăți de 2 cm. Feliați subțire țelina.
Pași de pregătire pentru wok:
Pasul 3
Încălziți puțin ulei de gătit într-un wok, apoi adăugați Uleiul de Susan Kikkoman și conopida. Prăjiți rapid (stir-fry) timp de aproximativ 2 minute. Adăugați mazărea congelată, țelina și partea albă a cepei verzi și prăjiți rapid timp de aproximativ 2 minute. Adăugați scoicile și prăjiți rapid timp de aproximativ 1½ minute la foc mare. Apoi adăugați mazărea dulce, partea verde a cepei verzi și coaja de lămâie. Condimentați cu aproximativ 50-70 ml Sos de Soia Kikkoman și prăjiți până când lichidul se evaporă ușor. La final, adăugați menta tocată și asezonați cu sucul de lămâie și ardeiul chilli.
Pasul 4
Serviți cu vlăstari de mazăre și/sau o jumătate de lămâie, dacă doriți.
SAU
Pregătire într-o tigaie:
Pasul 3
Încălziți puțin ulei de gătit într-un wok, apoi adăugați Uleiul de Susan Kikkoman și conopida. Prăjiți rapid (stir-fry) timp de aproximativ 2 minute. Adăugați mazărea congelată, țelina și partea albă a cepei verzi și prăjiți rapid timp de aproximativ 2 minute. Adăugați scoicile și prăjiți rapid timp de aproximativ 1½ minute la foc mare. Apoi adăugați mazărea dulce, partea verde a cepei verzi și coaja de lămâie. Condimentați cu aproximativ 50-70 ml Sos de Soia Kikkoman și prăjiți până când lichidul se evaporă ușor. La final, adăugați menta tocată și asezonați cu sucul de lămâie și ardeiul chilli.
Pasul 4
Serviți cu vlăstari de mazăre și/sau o jumătate de lămâie, dacă doriți.


Orez prăjit cu legume, ou și harissa picant
Această rețetă picantă, pregătită într-o singură tigaie, combină legume proaspete cu aroma afumată a pastei de harissa, îmbinând influențe asiatice și nord-africane. Este o modalitate excelentă de a da o nouă viață orezului rămas, în timp record.
Ingrediente
- 450 g orez pre-gătit
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 3 cm ghimbir proaspăt
- 1 morcov
- 100 g broccoli
- ½ ardei roșu
- ½ legătură ceapă verde
- 100 g mazăre verde congelată
- 1 linguriță pastă de harissa
- 150 ml Sos de Soia Kikkoman Natural Fermentat
- 2 ouă
- Ulei pentru gătit (de exemplu, ulei de rapiță)
Garnish:
- ½ lămâie sau lime (tăiată în felii)
Pasul 1
Tăiați ceapa în fâșii subțiri. Tocati usturoiul și ghimbirul, sau răzuiți ghimbirul fin. Curățați morcovul și tăiați-l în cuburi sau bastonașe subțiri. Împărțiți broccoli-ul în buchețele mici. Tăiați ardeiul în cuburi. Tocati ceapa verde. Clătiți mazărea congelată cu apă caldă pentru a o dezgheța.
Pași de pregătire pentru wok:
Pasul 2
Încălziți wok-ul și adăugați puțin ulei. Adăugați ceapa feliată, usturoiul și ghimbirul. Prăjiți rapid (stir-fry) până devin aromate. Adăugați toate legumele, cu excepția cepei verzi, și prăjiți rapid timp de aproximativ 1 minut. Spargeți ouăle direct în wok și amestecați constant până când sunt complet gătite. Adăugați orezul și amestecați bine. În final, adăugați Sosul de Soia Kikkoman, pasta de harissa și ceapa verde. Amestecați bine și serviți.
Pasul 3
Serviți cu o felie de lămâie sau lime.
SAU:
Pregătire într-o tigaie:
Pasul 2
Încălziți puțin ulei de gătit în tigaie. Spargeți ouăle în tigaie și amestecați-le pentru a le omleta. Lăsați-le să stea un moment până când partea de jos începe să se întărească, apoi amestecați rapid și împărțiți-le în bucăți mai mici. Prăjiți scurt pe cealaltă parte, apoi scoateți-le din tigaie.
Pasul 3
În aceeași tigaie, adăugați ceapa și prăjiți-o scurt până se înmoaie. Adăugați legumele rămase (cu excepția cepei verzi), usturoiul și ghimbirul. Prăjiți totul rapid la foc mare. Adăugați orezul și ouăle, apoi prăjiți încă 2-3 minute. În final, adăugați Sosul de Soia Kikkoman, pasta de harissa și ceapa verde. Amestecați bine și serviți imediat.
Pasul 4
Serviți cu o felie de lămâie sau lime.


Stir-fry picant de somon cu harissa și legume
Acest preparat cu influențe din Orientul Mijlociu combină aroma delicată a somonului cu iuțeala ardeilor chilli. Sparanghelul crocant, broccoli-ul și dovlecelul adaugă o textură suplimentară.
Ingrediente
- 300 g file de somon fără piele și fără oase
- 200 g sparanghel verde
- 150 g buchețele de broccoli
- 200 g dovlecel
- 1 legătură de ceapă verde
- Ulei pentru gătit (de exemplu, ulei de rapiță)
- 100 ml lapte de cocos sau cremă de cocos
- 1 mână de busuioc thailandez (opțional)
Sos:
- 3 cm ghimbir proaspăt
- 120 ml Sos de Soia Kikkoman Natural Fermentat
- 1 linguriță pastă de curry Massaman (sau pastă de curry roșu thailandez)
- 1 lingură sos de pește
- 1 lingură lemongrass tocat
- 1 lingură pastă de harissa
Garnish:
- ½ lime
- Zahăr, după gust
Pasul 1
Tăiați somonul în cuburi.
Pasul 2
Radeți ghimbirul și adăugați Sosul de Soia Kikkoman, pasta de curry, sosul de pește, lemongrass-ul și harissa. Amestecați bine, apoi marinați somonul în pasta obținută timp de aproximativ 30 de minute. Păstrați marinada rămasă.
Pasul 3
Tăiați sparanghelul verde și broccoli-ul în bucăți mici. Feliați dovlecelul în semilune. Tocati ceapa verde. Tocati busuiocul thailandez și puneți-l deoparte.
Pași de pregătire pentru wok:
Pasul 4
Încălziți puțin ulei de gătit într-un wok. Adăugați legumele tocate (cu excepția cepei verzi) și prăjiți rapid (stir-fry) timp de aproximativ 2 minute. Scoateți-le din wok. În aceeași tigaie, adăugați somonul și prăjiți-l rapid la foc mare până începe să se rumenească. După ce peștele este prăjit pe toate părțile, adăugați marinada rămasă, ceapa verde și legumele prăjite, apoi prăjiți rapid timp de aproximativ 1 minut. La final, adăugați laptele de cocos și busuiocul thailandez tocat și prăjiți scurt.
Pasul 5
Serviți cu jumătatea de lime și zahăr după gust.
SAU:
Pregătire într-o tigaie:
Pasul 4
Încălziți puțin ulei de gătit în tigaie. Adăugați somonul și prăjiți-l la foc mare până se rumenește pe fiecare parte. Scoateți-l din tigaie.
Pasul 5
În aceeași tigaie, adăugați legumele tocate (cu excepția cepei verzi) și prăjiți-le timp de aproximativ 2 minute. Adăugați marinada rămasă și ceapa verde, apoi prăjiți timp de aproximativ 1 minut. La final, adăugați laptele de cocos, somonul prăjit și busuiocul thailandez tocat, apoi prăjiți scurt.
Pasul 6
Serviți cu jumătatea de lime și zahăr după gust.
Prăjiți peștele pentru un timp foarte scurt pentru a preveni ruperea acestuia în tigaie.


Stir-fry de legume dulce-acrișor
Cu glazura sa dulce-acrișoară pe bază de sos de soia, acest preparat plin de legume oferă o explozie vibrantă de arome. Ideal ca fel principal sau garnitură, puteți alege legumele preferate pentru această creație versatilă!
Ingrediente
- ½ ardei roșu
- ½ ardei galben
- 1 mână de mazăre dulce (sugar snap peas)
- 50 g edamame congelate sau mazăre verde congelată
- 150 g dovlecel
- 1 morcov
- 1 tijă de praz (doar partea albă)
- 150 g broccoli baby sau broccoli tender stem
- 150 g conopidă
- ½ legătură ceapă verde
- Ulei pentru gătit (de exemplu, ulei de rapiță)
Sos:
- 3 căței de usturoi
- 3 cm ghimbir proaspăt
- 1 lingură miere
- 1 lingură suc de lime
- 125 ml Sos de Soia Kikkoman Natural Fermentat
- 100 ml ketchup
Garnish:
- ½ mână de arahide sau semințe de susan (opțional)
Pasul 1
Tăiați ardeii în pătrate, dovlecelul în semilune, morcovul în bastonașe și prazul în felii. Împărțiți broccoli-ul și conopida în buchețele de dimensiuni egale. Feliați fin ceapa verde.
Sos:
Pasul 2
Încălziți wok-ul și adăugați puțin ulei. Adăugați ceapa feliată, usturoiul și ghimbirul. Prăjiți rapid (stir-fry) până devin aromate. Adăugați toate legumele, cu excepția cepei verzi, și prăjiți rapid timp de aproximativ 1 minut. Spargeți ouăle direct în wok și amestecați constant până când sunt complet gătite. Adăugați orezul și amestecați bine. În final, adăugați Sosul de Soia Kikkoman, pasta de harissa și ceapa verde. Amestecați bine și serviți.
Pași pentru pregătirea la wok și tigaie:
Pasul 3
Încălziți puțin ulei de gătit într-o tigaie și adăugați morcovul și prazul. Prăjiți rapid (stir-fry) timp de aproximativ 1 minut. Adăugați ardeii, dovlecelul, broccoli-ul, conopida, mazărea congelată (sau edamame), ceapa verde și mazărea dulce și prăjiți rapid timp de 3-5 minute. Adăugați sosul pregătit și amestecați bine. Prăjiți rapid pentru încă 1-2 minute.
Pasul 4
Serviți presărat cu arahide sau semințe de susan.


Stir-fry de pui în stil thailandez cu curry verde
Transportați-vă papilele gustative pe străzile Thailandei cu acest stir-fry vibrant de curry verde, unde aroma de lime kaffir și lemongrass se îmbină cu vinete, dovlecel și sos de cocos pentru a crea un preparat savuros.
Ingrediente
Pui marinat:
- 300 g piept de pui
- 50 ml Sos de Soia Kikkoman Natural Fermentat
- 1 linguriță pastă de curry verde
- Sucul și coaja de la 1 lime
- ½ linguriță zahăr brun
Legume:
- 1 ceapă
- 150 g vânătă
- 200 g dovlecel
- 100 g ciuperci
- 50-100 ml Sos de Soia Kikkoman Natural Fermentat
- 2 frunze de lime kaffir proaspete sau congelate (opțional)
- 1 lingură lemongrass tocat sau măcinat
- ½ legătură coriandru proaspăt
- ½ legătură busuioc thailandez
- 100 ml lapte de cocos
Pui marinat:
Pasul 1
Tăiați puiul în cuburi. Amestecați Sosul de Soia Kikkoman, pasta de curry, sucul de lime, coaja de lime și zahărul brun într-un bol. Acoperiți bine puiul cu marinada. Lăsați deoparte timp de cel puțin 30 de minute.
Legume:
Pasul 2
Tăiați ceapa în fâșii subțiri. Tăiați vinetele și dovlecelul în cuburi, iar ciupercile în sferturi. Tocati ierburile aromatice.
Pași pentru pregătirea la wok:
Pasul 3
Încălziți puțin ulei de gătit într-un wok. Adăugați ceapa și prăjiți timp de 1 minut. Apoi adăugați puiul și prăjiți până începe să se rumenească. Adăugați vinetele, dovlecelul și ciupercile și prăjiți timp de aproximativ 2 minute. Adăugați busuiocul thailandez, frunzele de lime kaffir și lemongrass-ul și prăjiți timp de 1-2 minute. În final, adăugați Sosul de Soia Kikkoman și laptele de cocos, apoi prăjiți rapid până când lichidul se evaporă ușor.
Pasul 4
Serviți garnisit cu coriandru tocat.
SAU:
Pregătire într-o tigaie:
Pasul 3
Încălziți puțin ulei de gătit în tigaie. Adăugați ceapa și prăjiți timp de 1 minut. Apoi adăugați puiul, prăjiți-l până devine auriu și scoateți-l din tigaie.
Pasul 4
În aceeași tigaie, adăugați ciupercile și prăjiți-le până devin aurii. Adăugați dovlecelul și vinetele și prăjiți timp de aproximativ 2 minute. Adăugați puiul, busuiocul thailandez, frunzele de lime kaffir și lemongrass-ul, apoi prăjiți timp de 1-2 minute. În final, adăugați Sosul de Soia Kikkoman și laptele de cocos, apoi prăjiți rapid până când lichidul se evaporă ușor.
Pasul 5
Serviți cu coriandru tocat.
Preparatul poate fi servit cu orez, dacă doriți.


Stir-fry de porc tocat în stil thailandez cu varză și chilli
Acest stir-fry vibrant de porc combină condimentele inspirate din bucătăria thailandeză cu varza crocantă și iuțeala ardeiului chilli, pentru un preparat plin de savoare, gata în doar câteva minute.
Ingrediente
- 300 g carne tocată de porc
- 100 g varză
- 2 cepe eșalote
- 4 căței de usturoi
- 2 ardei chilli
- 150 g fasole galbenă
- 4 linguri ulei pentru gătit (de exemplu, ulei de rapiță)
- 15 g ghimbir proaspăt ras
- 1 legătură busuioc thailandez, păstrați câteva frunze pentru decor
- 100 ml Sos de Soia Kikkoman Natural Fermentat
- 1 lingură sos de pește
- 1-2 linguri sos de stridii (opțional)
Pasul 1
Tocati varza. Tăiați eșalotele în fâșii. Tocati fin usturoiul și ardeiul chilli. Tăiați fasolea galbenă în bucăți de 2-3 cm.
Pași pentru pregătirea la wok și tigaie:
Pasul 2
Încălziți puțin ulei de gătit în tigaie. Adăugați eșalotele și ardeiul chilli și prăjiți până când eșalotele se înmoaie și încep să se rumenească. Spre finalul timpului de gătire, adăugați usturoiul și ghimbirul.
Pasul 3
Adăugați carnea tocată de porc, amestecând bine pentru a o desface în bucăți mai mici. Prăjiți la foc mare până când carnea este rumenită pe toate părțile. După 2 minute, adăugați varza și fasolea galbenă și prăjiți-le împreună cu carnea timp de aproximativ 2 minute. Adăugați frunzele de busuioc thailandez și prăjiți până când acestea se înmoaie. Adăugați Sosul de Soia Kikkoman, sosul de pește și sosul de stridii, apoi amestecați bine.
Pasul 4
Serviți garnisit cu frunzele de busuioc thailandez rămase.
Acest preparat se potrivește de minune cu orez și ou prăjit.


Noodle cu vită și broccoli stir-fry
Această rețetă rapidă și plină de savoare combină aroma intensă a cărnii de vită marinată tataki cu legume proaspete și tăiței pentru un preparat complet.
Ingrediente
Marinadă:
- 300 g vită
- 100 ml Sos de Soia Kikkoman Natural Fermentat
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță miere
- 50 ml vin de orez sau sake
- 1 lingură Kikkoman Toasted Sesame Oil (opțional)
Prăjire rapidă:
- 250 g tăiței de grâu pre-fierți
- 250 g broccoli
- 3 căței de usturoi
- 2-3 cm ghimbir proaspăt
- 100 g fasole verde (pre-fiartă)
- 1 lingură semințe de susan prăjite
- ½ legătură coriandru proaspăt
- 1 legătură ceapă verde
- 50 ml Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
- Ulei pentru gătit (de exemplu, ulei de rapiță)
Garnish:
- Caju prăjit (opțional)
Pasul 1
Tăiați carnea în fâșii. Zdrobiți usturoiul cu o presă și adăugați-l peste carne într-un bol. Adăugați Sosul de Soia Kikkoman, mierea, vinul de orez și Uleiul de Susan Kikkoman, apoi amestecați totul. Marinați timp de cel puțin 30 de minute.
Pasul 2
Împărțiți broccoli-ul în buchețele mici. Tocati usturoiul și ghimbirul. Tăiați fasolea verde în bucăți de 2-3 cm. Feliați fin partea albă a cepei verzi și tăiați partea verde în bucăți de 2-3 cm. Tocati coriandrul proaspăt și puneți-l deoparte.
Pași pentru pregătirea la wok:
Pasul 3
Încălziți puțin ulei într-un wok. Scoateți carnea din marinadă și uscați-o. Puneți-o în wok și prăjiți-o până începe să se rumenească. Adăugați usturoiul, ghimbirul și partea albă a cepei verzi și amestecați totul. După 1 minut, adăugați broccoli-ul și fasolea verde și prăjiți timp de aproximativ 1 minut. Adăugați tăițeii pre-gătiți și amestecați. În final, adăugați partea verde a cepei, coriandrul tocat, semințele de susan prăjite și Sosul de Soia Kikkoman, apoi amestecați.
SAU:
Pregătire într-o tigaie:
Pasul 3
Încălziți puțin ulei în tigaie. Scoateți carnea din marinadă și uscați-o ușor. Puneți-o în tigaie și prăjiți-o până începe să se rumenească. Scoateți-o din tigaie.
Pasul 4
În aceeași tigaie, adăugați usturoiul, ghimbirul și partea albă a cepei verzi, apoi amestecați. După 1 minut, adăugați broccoli-ul și fasolea verde și prăjiți-le împreună timp de aproximativ 3 minute sau până se înmoaie. Adăugați carnea și amestecați. Adăugați tăițeii gătiți și amestecați. În final, adăugați partea verde a cepei, coriandrul tocat, semințele de susan prăjite și Sosul de Soia Kikkoman, apoi amestecați.