Domaine Roc De L'Abbaye

Domaine du Clos du Roc este situat in inima orasului Saint-Satur, un sat istoric de vinificatori din zona Sancerre din Franta.

In timpul Imperiului Roman calugarii au introdus cultura vitei de vie in Sancerre. Pana astazi, Saint-Satur este renumit pentru vechea sa Abatie si terroir-ul Silex (slex) de pe dealurile care marginesc raul Loara.

Domaine du Clos du Roc, administrat de familia Mollet, detine parcela emblematica „Clos du Roc” de la poalele satului Sancerre. Jean-Paul Mollet, un inginer de meserie, care a absolvit apreciata scoala de inginerie Centrale Paris, fiind fiul unui vinificator din Boisgibault (un catun din Pouilly-Fume). Si-a preluat proprietatea familiei si a gestionat-o cu pasiune si afectiune, chiar daca a calatorit in jurul lumii, fiind angajat in acelasi timp la prestigioasa companie Schlumberger.

Din 2000, Florian, fiul lui Jean-Paul, conduce Domeniul si continua munca grea a tatalui sau. Creditat pentru talentul sau in vinificatie, Florian a construit o pivnita moderna langa parcela Clos du Roc si a marit cu succes mosia familiei pana la 17 ha. Datorita expertizei sale in Franta si in strainatate (Australia, Africa de Sud) combinata cu cunostintele sale intense despre terroir-ul Silex (slex), vinurile sale au devenit referinta pentru cunsocatorii si pasionatii de vinuri prospete si minerale.