Borgogno

Borgogno este un producator de vinuri de prestigiu si emblematic al regiunii Barolo, Italia, cu o istorie care se intinde pe mai mult de doua secole. Crama Borgogno, datand din 1761, se afla in comuna Barolo din regiunea Langhe si este una dintre cele mai vechi si respectate case de vinuri din aceasta zona viticola celebra. Aflat in inima regiunii Piemont, aceast producator este recunoscut pentru respectul fata de traditie si calitatea exceptionala a vinurilor, unele din cele mai apreciate vinuri rosii din lume.

Vinurile Borgogno sunt realizate exclusiv din struguri Nebbiolo, cea mai pretioasa si emblematica varietate de struguri din regiune. Prin maiestria lor, vinurile Barolo de la Borgogno incorporeaza arome complexe de cirese negre, trufe, condimente si note elegante de stejar, avand o structura tanara si un caracter puternic.

Ceea ce distinge Borgogno este atentia acordata procesului de productie traditional, respectand metodele si valorile transmise din generatie in generatie. Aceasta abordare conservatoare contribuie la crearea unor vinuri autentice, de inalta calitate, care transmit esenta terroir-ului unic al regiunii Barolo.

Cu o gama variata de vinuri, de la clasicele Barolo, care necesita o perioada de maturare pentru a-si dezvalui intregul potential, pana la vinuri de rezerva si selectii speciale, care sunt expresii exceptionale ale puterii si rafinamentului vinului Barolo, Borgogno continua sa ramana o marca de referinta in lumea vinurilor de lux.