Ce vinuri bem în acest weekend, 3 vinuri pentru 3 seri. Recomandările lui Cătălin Păduraru, preşedintele IWCB-VINARIUM
Iarăşi import, iarăşi San Marzano (Parmafood). De astă dată, un vin de băut la... pastrama de oaie.
Demult nu am mai avut în minte o asociere instantanee între vin şi mâncare.
ca la aceasta Malvasia Nera, Parcă e făcută exact pentru această carne puţin sărată, suculentă, cu aromă specifică.
Dovada că e un vin de clasă este, însă, schimbarea pe care a avut-o de la momentul deschiderii (şi al primei degustări) până a doua zi (la o a doua degustare). După o aerare simplă (doar cu dopul nepus), la 24 de ore aveam un alt vin.
Toate notele erau mai subtile şi mai elegante şi, culmea, lăsau loc şi altora noi, pe care nu le-am putut decela la deschidere.
Sfatul meu: încercaţi-l în două etape. La a doua, discuţii elevate, brânzeturi fine, clavecin, lumânări.
La prima, neapărat cu pastramă de oaie. Asta e. Am un fix. Doar e toamnă, nu?!